about.

 

Liesbeth Reynders - hart en de handen achter SILT - leerde de stiel van Paul Van Gompel ('t hoveke) en Muhannad Faouri (Mudar ceramics.) Zij vond jarenlang rust in het leren over en vervaardigen van handgemaakte keramiek.

In 2019 besloot Liesbeth haar passie voor klei naar een ander niveau te tillen en creëerde haar eigen merk.   SILT biedt unieke stukken aan, in kleine oplage en uitsluitend op de draaischijf geproduceerd. Het accent hierbij ligt op zuivere, pure vormen. Minimalistisch met focus op verfijnde elegantie.

Elk product wordt met aandacht en ziel geproduceerd in eigen studio, gelegen in de plattelandsstreek tussen het Gent en Deinze, waar Liesbeth woont met haar man Pieter en zoon Rein.

 

Het handmatige productieproces, de gegronde vormen en aardse materialen alsook de herwerking van klei -of glazuuroverschotten en het duurzame karakter van het eindproduct dragen SILT.  Deze voortdurende link met de basis en het natuurlijke creëert rust in de hectiek van het leven en vindt daarmee zijn weerspiegeling in elk werk.

 

Naast het werk in eigen studio kan je Liesbeth ook terug vinden in Kafé Keramiek waar ze aan de slag is als lesgever. 

Voor info hieromtrent www.kafekeramiek.be

Privacybeleid               Algemene voorwaarden